Ga naar inhoud
Open VLD HNM Gewoon doen

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: blog_page

Filename: controllers/blog.php

Line Number: 279

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: blog_filter

Filename: controllers/blog.php

Line Number: 280

Terug naar overzicht

Open Vld HNM met ambitie naar zondag

Open Vld HNM met ambitie naar zondag

Zondag is het zover, dan trekken de Herentalsenaren opnieuw naar de stembus om het beleid te bepalen dat in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven gedurende zes jaar gevoerd zal worden. Spannende dagen, ook voor Open Vld HNM. “Wij hopen dat onze boodschap aangekomen is bij de inwoners van onze geliefde stad”, vertelt lijsttrekker Nathalie Van Sande.


Zondag is het zover, dan trekken de Herentalsenaren opnieuw naar de stembus om het beleid te bepalen dat in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven gedurende zes jaar gevoerd zal worden. Spannende dagen, ook voor Open Vld HNM. “Wij hopen dat onze boodschap aangekomen is bij de inwoners van onze geliefde stad”, vertelt lijsttrekker Nathalie van Sande.

Handen uit de mouwen, voeten op de grond, gewoon doen! Dat is de slogan waarmee Open Vld HNM de afgelopen weken campagne heeft gevoerd. Handen uit de mouwen, want er is best nog veel werk in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Voeten op de grond, want we stellen realistische doelen: veiligheid aan onze scholen, een nog beter fietsbeleid, voldoende parking, een aanpak tegen de leegstand, het winkelcentrum doen opleven, een goede omgeving voor onze kinderen, met een streng drugsbeleid en mogelijkheden tot ontspanning, voor jong en oud.

Gewoon doen, want zeggen hoe het moet is uiteraard gemakkelijk. Maar Herentals als winkelcentrum moet écht ondersteund worden, drugs en criminaliteit moeten écht worden aangepakt. En het sociale woningbeleid moet écht consequenter.

Kort samengevat: we willen beginnen met de dagdagelijkse ergernissen in plaats van de grote, onrealistische en utopische plannen. We moeten ervoor zorgen dat mensen zich thuis voelen in onze stad, ook wanneer ze hun voordeur buitenstappen.

“Ik denk dat we er hoe dan ook in geslaagd zijn om die boodschap duidelijk over te brengen”, vertelt Van Sande. “Hopelijk gelooft de Herentalsenaar in ons positief en optimistisch verhaal en kiezen zij mee voor een nieuwe wind, want daar is hoe dan ook nood aan. Wij gaan hoe dan ook voor punitiviteit, ambitie en teamwork”.

Ook voor Open Vld HNM is het nu spannend afwachten op zondag. “Na de vorige verkiezingen in 2012 hadden we één zetel in de gemeenteraad, we misten toen op een haar na onze tweede zetel. Nu beter doen is zeker de ambitie. Een exact aantal voorspellen is moeilijk, maar laat ons duidelijk stellen dat we ambitie hebben. Blauw in het stadsbestuur zou niet misstaan”, zegt huidig gemeenteraadslid Dirk Van Thielen.

 


Toegevoegd op:

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Herken de cijferreeks in de afbeelding hiernaast.